Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Zalmtaart met prei


  • Ingredienten:
5 plakjes bladerdeeg, diepgevroren

ca. 1 eetl. bloem, gezeefd

3 dunne preien, schoongemaakt ca. 250 gram

2 eetl. droog brood- of beschuitkruim

300 gram gerookte Noorse zalm, dunne plakken

4 eieren

2.5 dl kookroom

zout

witte peper uit de molen
  • Beschrijving:
Leg ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een middellijn van 32 - 34 cm. Bekleed bodem en wand van een beboterde springvorm er mee.

Snijd de witte en licht geelgroene delen van de preien in uiterst smalle ringetjes. Spoel ze enkele malen in ruim water en laat ze goed uitlekken. Bestrooi de deegbodem met droog brood- of beschuitkruim. Hak, snijd of maal (food processor) de zalm tot grove kruimels. Strooi 1/3e deel ervan over het broodkruim in de vorm.

Klop in een kom eieren en kookroom los. Voeg er wat zout en peper aan toe en schep er de rest van de zalmkruimels en de prei door. Vul de vorm er mee. Druk het deeg waarmee de wand van de vorm is bekleed met de vingers omlaag tot net iets boven het niveau van de vulling.

Plaats de vorm iets onder het midden in de tot 180 o C. voorverwarmde oven. Bak de zalmtaart in 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.

Neem de vorm uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Neem daarna de wand van de vorm weg. Wacht nogmaals 5 minuten en verwijder de bodem van de springvorm.

Reacties op Zalmtaart met prei

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: