Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Zalmtaartjes met zeekraal


  • Ingredienten:
? 4 vellen fillodeeg (diepvries)
? 3 eetlepels olijfolie
? 200 g verse zalmfilet
? 1 ei
? 2 eetlepels limoensap
? 100 ml volle yoghurt
? 1/2 bakje zeekraal (groente, a 100 g)
  • Beschrijving:
Pak fillodeeg bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen, 4 vellen afnemen en rest van deeg in verpakking opnieuw invriezen. Fillodeeg tot gebruik bewaren onder vochtige theedoek.Oven voorverwarmen op 200 ?C. Vellen fillodeeg uitspreiden op werkvlak en dun bestrijken met olie. Vellen in vieren vouwen en bovenkant ook bestrijken met olie. Deegstapeltjes op ingevette kant losjes in ingevette vormpjes leggen en aan rand iets aanduwen. Zalmfilet in blokjes snijden, eventuele stukjes vel verwijderen. In kom ei loskloppen met limoensap, yoghurt, zout en flink wat peper. Eimengsel in vormpjes schenken. Zalmblokjes en helft van zeekraal erover verdelen. Overhangend fillodeeg bestrijken met olie. In midden van oven taartjes in 20 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen en op vier borden zetten. Garneren met achtergehouden zeekraal.

Reacties op Zalmtaartjes met zeekraal

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: