Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Zalmtaartje met garnalen en limoencreme


  • Ingredienten:
100 gram verse zalmfilet-
50 gram Noorse zalm getrancheerd-
4 zoetwatergarnalen-
2 limoenen of 1 citroen-
1/2 theelepel zeezout-
1/2 komkommer-
1/2 rode paprika-
1 eetlepel gehakte dille-
1 eetlepel witte wijn-
1 theelepel honing-
50 ml creme fraiche-
50 ml slagroom z/s-
versgemalen peper-
150 gram gemengde sla-
  • Beschrijving:
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes.
Boen de limoenen of citroen schoon onder heet water.
Rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht(en).
Meng het sap met de rasp en gemalen zeezout en marineer hierin de zalmblokjes minimaal 30 minuten.
Snijd de Noorse zalm en garnalen in kleine stukjes.
Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop de room lobbig.Meng de gemarineerde zalm, Noorse zalm, garnalen, dille, witte wijn en honing. Verdeel de gewassen gemengde sla over vier borden. Vorm van de zalmblokjes, eventueel met behulp van een vormpje of steker, Een taartje of een rond torentje op de salade. Bestrooi het geheel met de komkommer- en paprikablokjes en versgemalen peper. Meng de creme fraiche met de half geklopte slagroom en een eetlepel limoensap. Schep de limoencreme op de zalmtorentjes.

Reacties op Zalmtaartje met garnalen en limoencreme

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: