Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Rodeuientaartjes met knoflook en ansjovis


  • Ingredienten:
250 g bladerdeeg
25 g boter
2 dungesneden, rode uien
2 geperste teentjes knoflook
3 el rode wijn
2 el azijn
1 el zwarte bessensap
snufje suiker
8 ansjovisfilets
zout en versgemalen zwarte peper
  • Beschrijving:
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak ne bekleed er vier taartvormpjes met een diameter van 10 cm mee.
Snijd de randen bij, prik met een vork gaatjes in de bodem, leg folie en de bonen erin, zet de vormpjes op een bakplaat en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.Neem de taartbakjes uit de oven en breng de temperatuur terug tot 190 graden.
Smelt de boter in een pan, doe er de uien en knoflook bij en laat 10 minuten zachtjes bakken.
Doe er dan de wijn, de azijn en het zwarte bessensap bij en laat 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
Voeg suiker, zout en peper toe.
Verdeel het mengsel over de taartbakjes en leg er kruselings 2 ansjovisjes op en laat in 10 minuten goed heet worden.

Reacties op Rodeuientaartjes met knoflook en ansjovis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: