Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Krabtaartje thermidor


  • Ingredienten:
? Blikje krab ca. 200 gr., door een zeef boven een kom uit laten lekken, baleinen verwijderen en het vocht bewaren.
? Plakjes bladerdeeg.
? 1 dl room
? 1 ei
? ? el bloem
? ? tl Franse mosterd.
? Mespuntje cayennepeper.
? 60 gr gruyere, gemalen, 20 gr. parmazaan gemalen.
? boter
? 2 sjalotjes, fijn gehakt.
? Peterselie
? 3 el. Droge sherry
? 3 el. Droge witte wijn
  • Beschrijving:
? fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuur in een klontje boter, als ze licht gaan kleuren ? el bloem toevoegen en even laten meegaren.
? Voeg rustig al roerend de wijn, de sherry, 2 el room en een gedeelte van het krabvocht toe zodat er een licht gebonden saus ontstaat, eventueel wat meer krabvocht toevoegen om het geheel licht gebonden te houden, mocht de saus alsnog te dik zijn, deze verdunnen met een beetje koud water.
? Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, een eetlepel gehakte peterselie en een mespuntje cayennepeper toe, laat het geheel, zo nu en dan doorroerend, afkoelen en zorg dat het licht gebonden blijft.


>> ? Klop het ei los, voeg de rest van de room, 60 gr. gruyere en de afgekoelde saus toe, meng het geheel en breng het op smaak met peper en zout.
>> ? Spatel de krab rustig door de massa.? Verwarm de oven op 220 gr.
? Beboter de vormpjes en bekleed ze met bladerdeeg.
? Verdeel de krabmassa over de vormpjes, bestrooi ze met parmazaan met daarop een schilletje boter, plaats de vormpjes in het midden van de verwarmde oven en bak ze in ca. 15 minuten totdat het bladerdeeg mooi bruin gekleurd is.

Reacties op Krabtaartje thermidor

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: