Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Groentetaartje met garnalen


  • Ingredienten:
- boter
- 2 venkelknollen, in reepjes
- 1 uitje, gesnipperd
- 2 el Pernod of Ouzo
- anderhalve dl witte wijn
- zout&ppeper uit de molen
- 1 ei
- 2 el slankroom
- 200 gram spinazie
- 100 gram Hollandse garnalen
- citroen
- kookroom
  • Beschrijving:
Smelt de boter maat laat dit niet bruin worden. Bak hierin de venkel en de ui aan. Doe anderhalve dl witte wijn, de Pernod en de peper erbij en laat het mengsel 15 minuten stoven met deksel op de pan. Laat venkel en ui in een zeef uitlekken en vang het kookvocht op.
Klop het ei los met de slagroom en maak op smaak met zout&peper. Zet 2 bakringen in een beboterde hapjespan, schep het venkel-ui-mengsel erin en schenk het eimengsel erover. Laat het ei op laag vuur stollen met deksel op de pan.
Laat de spinazie in het opgevangen kookvocht slinken en pureer het mengsel daarna. Laat de saus nog iets inkoken en maak op smaak met zout&peper. Voeg hier nog een scheut kookroom aan toe en roer door.
Haal de bakringen weg, leg de taartjes op een mooi dienbord en op elk taartje een bergje garnalen. Serveren met de spinaziesaus en partjes citroen.

Reacties op Groentetaartje met garnalen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: