Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Roquefort taartjes


  • Ingredienten:
150 g roquefort
2 el cognac
2 el olijfolie
2 rode uien (samen 225 g), dungesneden
225 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid
geklutst ei of melk, om te glaceren
3 walnoten, gehakt
2 el fijngeknipte verse bieslook
zout en versgemalen peper
geknoopte sprietjes bieslook
blaadjes sla
schijfjes komkommer
partjes tomaat
  • Beschrijving:
Verkruimel de roquefort boven een kleine kom, giet de cognac erover en laat
de kaas 1 uur marineren. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en
bak de gesneden uien onder af en toe roeren 20 min. op laag vuur. Neem de
pan van het vuur en zet hem opzij. Verhit de oven voor op 220? C. Vet een
bakplaat in met olie. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven
werkoppervlak en steek er 6 rondjes van 10 cm uit. Leg de rondjes op de
bakplaat en prik ze in met een vork. Bedek de randjes van de rondjes met
wat geklutst ei of melk. Voeg de walnoten en het bieslook toe aan de uien en
zout en peper. Verdeel dit op de rondjes, maar laat de randjes vrij.
Schep de kaas met cognac op de rondjes en bak ze in 12-15 min. goudbruin.

Reacties op Roquefort taartjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: