Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Zalmtaart met tomaat en mergpompoen


  • Ingredienten:
600 gr. zalmfilet
zout en peper
20 cl olijfolie
2 Pidy fonds feuilletes diam. 22 cm
1 ei
2 of 3 fijne courgettes van 250 a 300 gr.
8 tomaten van 80 gr.
80 gr. gemalen kaas
een mespuntje gehakte look
  • Beschrijving:
Controleer de zalmfilet op mogelijks resterende graatjes. Snij de filet in fijne plakken en kruid ze met zout en peper. Warm weinig olijfolie op in een pan met anti-kleeflaag en bak de plakken zalm even aan beide zijden.
Haal ze uit de pan en leg ze op absorberend papier. Laat ze afkoelen. Klop het ei los en bestrijk er de oppervlakte van de Pidy fonds feuilletes mee in.
Plaats de fonds op een ovenplaat en warm ze 2 minuten op in een voorverwarmde oven op 170?C. Neem ze uit de oven en laat de fonds afkoelen.
Snij de courgette in fijne schijven, 3 mm dik en bak ze even aan in olijfolie (van de zalm). Laat ze afkoelen op absorberend papier.
Snij de tomaten in fijne plakjes en schik nu afwisselend een schijf tomaat, een schijf courgette en zo verder op de rand van de fonds feuilletes, zodat ze elkaar half overlappen, tot de cirkel volledig bedekt is. Plaats er de zalmplakjes op, kruid met peper en zout. Leg er nu terug afwisselend courgettes en tomaat op. Vervolledig de cirkel. Kruid even de groenten en strooi er de gemalen kaas over. Meng het mespuntje gehakte look door de olijfolie en sprengel het over het geheel. Zet de taartjes terug in de oven, op 190? C en laat ze gedurende 10 a 12 minuten gaar worden en licht gratineren

Reacties op Zalmtaart met tomaat en mergpompoen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: