Taart-Recepten.nl

Taart - Recept Zalmtaart met fijne kruiden


  • Ingredienten:
-300 g verse of diepgevroren zalm
-250 ml visbouillon (tabletje)
-brokkeldeeg
-50 ml halfvolle melk en 50 ml halfvette room
-1 ei ; 2 eetlepels bloem
-1 eetlepel tomatenpuree
-2 eetlepels verse fijne kruiden
-peper
-30 g geraspte kaas
  • Beschrijving:
-pocheer de zalm in de bouillon en laat uitlekken en afkoelen
-snij in grove stukken
-bewaar 100 ml kooknat-rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte en bedek er de bodem van een bakvorm mee
-dek af met folie en bak 10 min in een voorverwarmde oven op 200?C
-uit de oven halen en de folie verwijderen
-klop melk, room, kooknat en bloem, tomatenpuree en de fijne kruiden flink dooreen
-peper naar smaak toevoegen
-verdeel de zalm over het deeg en giet het mengsel erover
-bestrooien met de kaas
-bak 20 min in een hete oven op 200?C

Reacties op Zalmtaart met fijne kruiden

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: